Holistisk feiring av sommeren og markens første grøde

Postet av Bente Kvilhaugsvik den 10. Jul 2024

Tidspunkt: 2. august 2024 klokken 18-20

Sted: Breivoll gård, DNT, Breivollveien 96, 1407 Vinterbro

Hvorfor 2. august? I den tidlige nordiske kalender het august-måneden Heyannir – derav ordet høyonna, som vi fortsatt bruker. Det første kornet kunne skjæres på denne tiden. Det ble feiret!  I det keltiske årshjulet er dette en stor feiring som kalles Lammas eller Lughnadhan. Den feires i dag i særdeleshet i den engelske byen Glastonbury, som er godt kjent for seremonier og feiringer inspirert av mytene om Avalon og gudinnene vi hører om i mytene der.

Vi feirer den første markens grøde sammen, i kjærlighet og takknemlighet. Kanskje var du med på vårfeiringen vi hadde i Oslo tidligere i år; der gjorde vi en meditativ reise på hva slags frø deltagerne ønsket å så og se blomstre denne sommeren. Har dine frø fått spire og vokse?

Seremonien vil være åpen for innspill fra deltagerne.
Sammen vil vi skape en vakker mandala av vekster vi finner i naturen, kanskje har du også noe fra egen hage. Det blir en liten utesitting – et gammelnorsk ord for meditasjon i naturen – vi deler sanger, og ta gjerne med tromme eller andre musikkinstrumenter om du vil.

Vi skal være ute, så kle deg etter været, og ta med noe å sitte på. Ta også med noe smått å spise til felles bord.
Arrangementet er gratis og åpent for både medlemmer og de som ikke er medlemmer ennå hos oss.

Adkomst: Stor parkeringsplass for de som kommer med bil. Buss 505 fra Oslo til Nesset går hvert 15. minutt. Breivoll drives av DNT; se stedets hjemmeside.

Ansvarlig for feiringen: Ritualleder i Holistisk Forbund, Toril Nikolaisen Kilde

Påmelding til torils.kilde@gmail.com