HJEM / FAQ

Image of someone typing on a computer

Koster det noe å være medlem hos Holistisk Forbund?

Nei, dersom du velger å være hovedmedlem hos oss er det gratis. Men dersom du er medlem av et annet tros- eller livssynssamfunn, men også ønsker å være medlem kan du velge å være støttemedlem, det koster 400 kroner pr. år.

I 2023 venter vi på godkjenning som livssyn etter nytt lovverk og har derfor ikke rett på statsstøtte for våre medlemmer. Det vil bli innført medlemskontigent etter Landsmøte 2023 er avhold den 10. juni.


Må jeg være medlem for å kunne bestille vielse, navneseremoni, konfirmasjon eller gravferd gjennom Holistisk Forbund?

Nei, alle som ønsker det kan benytte seg av våre tjenester. Men er du medlem er det noe lavere pris på tjenesten.


Hvor i landet tilbys det Holistisk Konfirmasjon?

I 2022 tilbys det konfirmasjon i Oslo og i Bergen, men vi har et sterkt ønske om å tilby dette i alle de største byene i landet. Er du interessert i å bidra til dette er du hjertelig velkommen til å kontakte vårt sekretariat på mail: sekretaer@holisme.no


Hva er det egentlig Holistisk Forbund står for?

Begrepet holisme har lange tradisjoner og er brukt innenfor både vitenskap, livssyn og filosofi. Innenfor vitenskapen er holisme en metode blant annet i psykologi, biologi, sosiologi og antropologi som andvender helheten som forklaringsprinsipp, i motsetning til studier av isolerte trekk. 

Som livssyn er holisme en forståelse av at mennesker, dyre- og planteliv, jorden og universet henger sammen og utgjør en helhet, og at hver enkelt del ikke kan forstås fullt ut uavhengig av denne helheten. Holisme er en bred anlagt livsanskuelse og innebærer et ansvar for oss selv, menneskene, dyrene og jorden i sin helhet.


For mer informasjon se:

Holistisk Forbunds Verdigrunnlag

Om oss

 Aktiviteter

FAQ
Ofte stilte spørsmål

English
Wedding ceremony, Who we are

Blogg
Les vår nye blogg!

Kontakt
Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

Vervekampanjen
Verv nye medlemmer - og støtt konfirmasjonsarbeidet!