Oppmerksomhet hvem skal få den?

Postet av Holistisk Forbund den 5. Jan 2023

Det å leve gode liv handler om å bruke energien sin fornuftig.

Hvordan gjør man egentlig det?


Mange av oss har måter som gjør at vi kommer mer i balanse. Dette kan dreie seg om ulike praksiser, meditasjonsøvelser med mer. Det å oppleve en indre ro har mye å si for å leve et godt liv.


Så har vi dette med alle forstyrrelser. Alle som krever vår oppmerksomhet. Alle små ting som trekker oss vekk fra den indre harmonien.

Mange prøver å leve et liv hvor forstyrrelser blir unngått i stor grad. Det vil si vi skjermer oss fra ting som stjeler vår oppmerksomhet.

Allikevel er det nok slik at mange av oss blir forstyrret allikevel. Den digitale verden og sosiale medier lokker hele tiden på oppmerksomhet. For noen er dette ikke et problem. For andre blir det et større og større problem.


Johann Eduard Hari er en britisk forfatter og journalist som på fast basis har skrevet artikler for en rekke  tidsskrifter. Nå har han kommet med en bok som heter «Lost Connections», på norsk kommer den til å hete «Frakoblet».


Den handler om hvor stor rolle mobiltelefonen har fått i våre liv og hvor mye den stjeler vår oppmerksomhet. I det kulturelle radioprogrammet Arena vitner mange unge om hvordan dette er blitt et alt større problem.


De av oss som ikke nødvendigvis ser på mobilen en gang i timen kan nok også oppleve at blir trukket inn i hendelser og energier som ikke nødvendigvis fører noe godt med seg. Det er jo så greit å være oppdatert. Derfor følger vi med på alle varsler.


Alle ting vi gir oppmerksomhet til får vår energi. Det er derfor lurt å være litt oppmerksom på hvem eller hva som får vår energi. 


Risikoen er nok at vi er «påkoblede» hele tiden, dvs at internett forbindelsen blir en viktig link til virkeligheten. Det kan derfor være vanskelig å få av-knappen, dvs å få en pause fra alle varsler.


Ønsker et 2023 hvor du selv velger hvem du skal gi din oppmerksomhet til.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.